Moordspel Blauw Bloed


Na het overlijden van baron Von Rozenburg woont barones Sophia Alexandra von Rozenburg alleen op landgoed de Eikenhorst. Ondanks haar hoge leeftijd heeft de barones een sociaal en actief leven. Zo bekleedt de barones een aantal bestuurlijke functies en is ze zeer bedreven in het schilderen.

 

Naast haar vaste bediendes, die dagelijks voor haar zorgen, heeft de barones twee trouwe vrienden die haar regelmatig bezoeken. De barones heeft één zoon, twee dochters en twee kleinkinderen.

 

Als de barones besluit om een banket te organiseren, lijkt alles in vrede en in harmonie te verlopen. Tot de volgende ochtend, als de schoonmaakster het levenloze lichaam van de barones ontdekt in de bibliotheek.

 

Méér weten over dit moordspel? Bekijk hier onder het moordspel script.

Personages in dit moordspel

Magdalena de Koning
Moordspel Blauw Bloed

Mijn naam is Magdalena de Koning. Ik ben door de barones ingehuurd om het banket te begeleiden en de aankleding te doen voor de zalen. Ik heb al eens eerder een banket georganiseerd voor een van haar vriendinnen. Daar was de barones zeer van gecharmeerd. Persoonlijk heb ik het niet op mensen die de waarde van geld niet zien, maar zo nu en dan moet je iets doen tegen je principes.